Pie-Shaped Site: Slim Corner Stone House Remodel in Spain




Set on the aged streets of an old hillside in Spain, this wedge-shaped property is both enticing but complex – it meets streets and sidewalks at various levels and features almost no normal ninety-degree angles.


ADI Arquitectura was tasked with bringing the dwelling up to speed and expanding it vertically while leaving its history intact and working within the strange confines of its peculiar plot.


Their exterior redesign carefully remixes materials and colors that are a match for the surroundings, respectfully befitting such a prominently visible intersection, while selectively adding more contemporary and minimal window openings, balconies and doors.


A similar approach on the interior yields a lovely play of contrasts between light brick and dark wood, gray slate and white walls, clearly expressing the distinction between old and new while making the place functional for its residents.




 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost Coupons